Beknopte informatie over gezonde voeding!

Is citroensap gezond?Vers citroensap is erg gezond. Vooral als je het ’s ochtends op een nuchtere maag tot je neemt. Dankzij de flavonoïden en vitamine C spoelt het sap je van binnen schoon. Het is erg goed voor je maag, lever en darmen; het regelmatig drinken van citroensap zorgt dan ook voor een optimale weerstand en stoelgang.

Acne

De kracht van citroensap ligt niet alleen bij de reiniging van je darmen, maar ook bij de reiniging van je huid. De alkaline bestrijdt bacteriën die veel voorkomende acne veroorzaken. Daarnaast vinden veel mensen het prettig om elke avond citroensap op hun huid te smeren om zo acne verschijnselen te verminderen.

Citroensap en afvallen

Het langdurig drinken van citroensap kan geen kwaad en helpt je lichaam juist zijn giftige afvalstoffen te verdrijven. De hoge zuurtegraad bevordert je vet verbranding. Dit zorgt mede voor een optimale spijsvertering. Dieet echter niet – dagenlang – op alleen maar citroensap en water, eet ook voldoende en gevarieerd. Op deze manier val je verantwoord af en voorkom je een crash dieet. Citroensap gezond? Ja dus!

Hoeveel calorieën?

Bekijk onze calorie tabel:

ProductnaamCitroensap (vers)
ProductgroepDranken
Per100 gram
kCal32 kCal
kJoule136 kJoule
Water 91
Eiwit0 gram
Koolhydraten8 gram
Suikers2,5 gram
Vet0 gram
Voedingsvezel0 gram
Vitamine A0 mg
Vitamine B10,04 mg
Vitamine B20,01 mg
Vitamine B6 0,03 mg
Vitamine B1110 ug
Vitamine B120 ug
Vitamine C50 mg
Vitamine D0 ug
Natrium2 mg
Kalium140 mg
Calcium10 mg
Fosfor15 mg
Ijzer0,1 mg
Magnesium7 mg
Koper0,30 mg
Zink0,10 mg
Bekijk ook:

Is kokoswater gezond?
Is groene thee gezond?
Is avocado gezond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.